Συνταγή για πλιγούρι με μαύρες φακές και σπαράγγια από τον Άκη Πετρετζίκη
Ευ Ζην / Κινόα, Ρύζι, Κριθαράκι & Πατάτες
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
- 250 γρ. φακές μαύρες
- 600 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. πλιγούρι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 1 αβοκάντο, σε φέτες
- 100 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, προαιρετικά
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com