Συνταγή για καλαμάρια με σάλτσα τεριγιάκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια
Συστατικά
Για τη σάλτσα τεριγιάκι
- 120 γρ. σάκε
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. τζίντζερ
- 1 κρεμμύδι
- 150 γρ. σάλτσα σόγιας
- 5 σκ. σκόρδο
- 5 κλ. θυμάρι
- 500 γρ. νερό
Για τα καλαμάρια
- 6 καλαμάρια, μέτρια, καθαρισμένα, με τα πλοκάμια τους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- φέτες λάιμ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com