Συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά

Συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά


Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο βοδινού Maggi
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον κιμά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 750 γρ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κρόκους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. κανελόνια
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού







Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved