Συνταγή για καλαμάρι γεμιστό με λαδόλεμονο από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια
Συστατικά
Για το λαδόλεμονο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 1/2 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- φέτες λάιμ
Για τα καλαμάρια
- 4 καλαμάρια
- 1 κρεμμύδι, μεσαίο, ξερό, ψιλοκομμένο
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. ούζο
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- 400 γρ. ζωμό, λαχανικών
- ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- θυμάρι, ψιλοκομμένο
- λαδολέμονο, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com