Συνταγή για πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Γλυκές Πίτες & Τάρτες
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- φλούδες πορτοκαλιού, από 2-3 πορτοκάλια
- 1 στικ κανέλα
Για την πορτοκαλόπιτα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 βανιλίνη
- 4 αβγά, μεσαία
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- ηλιέλαιο, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
- παγωτό
- θυμάρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com