Συνταγή για Γιαννιώτικο από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Σιροπιαστά
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 700 γρ. νερό
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. γλυκόζη, ή μέλι
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. καρύδια
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.σ. κανέλα
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. κανταΐφι
- 320 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 500 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com