Συνταγή για σουβλάκια με αρνί και χαλούμι και ψητές πατάτες στη σχάρα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 σκ. σκόρδο
Για τα σουβλάκια
- 500 γρ. αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο
- 250 γρ. χαλούμι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τις πατάτες
- 800 γρ. πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- πίτες για σουβλάκι, ψημένες και κομμένες
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com