Συνταγή για καλτσόνε με μπέικον και μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Αλμυρές Πίτες & Τάρτες
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 10 γρ. αλάτι
- 340 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 γρ. μαγιά ξηρή
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
- σιμιγδάλι, για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 120 γρ. μπέικον
- 350 γρ. μανιτάρια champignon
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com