Συνταγή για γεμιστά με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Λαδερά
Συστατικά
- 6 ντομάτες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 2 πιπεριές πράσινες
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πράσο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 κύβο κότας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- μυρωδικά, φρέσκα
- δυόσμο
- φέτα
- ρίγανη, ξερή
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ψωμί
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com