Συνταγή για Κυπριακές κούπες από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Σνακ & Σάντουιτς
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. πλιγούρι, ψιλό, περασμένο από το μούλτι
- 350 γρ. νερό, καυτό + έξτρα, αν χρειαστεί
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 πρέζα κανέλα
- 2 αβγά, μεγάλα, ελαφρώς χτυπημένα
Για τη γέμιση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι, μαύρο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι , για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι, σε φέτες, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com