Συνταγή για αθερίνα τηγανητή με σάλτσα ταρτάρ από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια
Συστατικά
Για τα ψάρια
- 1 κιλό αθερίνα
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σιμιγδάλι
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα ταρτάρ
- φέτες λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com