Συνταγή για Κοπεγχάγη από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Γλυκά

Συνταγή για Κοπεγχάγη από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά


Για το σιρόπι

  • 800 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 στικ κανέλα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη βάση

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση

  • 6 αβγά
  • 200 γρ. αμύγδαλα, ωμά, με τη φλούδα
  • 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη συναρμολόγηση

  • 5 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved