Συνταγή για Κοπεγχάγη από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Γλυκά
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 800 γρ. νερό
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 στικ κανέλα
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη βάση
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε κομματάκια
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση
- 6 αβγά
- 200 γρ. αμύγδαλα, ωμά, με τη φλούδα
- 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη συναρμολόγηση
- 5 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com