Συνταγή για σαρδέλες ψητές με σπαράγγια από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια
Συστατικά
Για τις σαρδέλες
- 500 γρ. σαρδέλες
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το λάδωμα της σχάρας
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για τα σπαράγγια
- 200 γρ. σπαράγγια
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φέτες λεμόνι
- φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com