Συνταγή για τσιπούρα στον ατμό με πουρέ γλυκοπατάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια
Συστατικά
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
- 1 1/2 κιλό γλυκοπατάτες
- 80 γρ. ταχίνι
- 40 γρ. μέλι
- χυμό λάιμ, από 1-2 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Για την τσιπούρα
- 300 γρ. τσιπούρα, φιλέτο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. σπαράγγια
Για τη σάλτσα
- 50 γρ. ταχίνι
- 40 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
- 1 κ.γ. μέλι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- λάιμ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com