Συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με ψητά λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας
Συστατικά
- 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες, κόντρα χωρίς κόκαλο
- 250 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 300 γρ. καρότα, κομμένα στα 4 κατά μήκος
- 3 κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4, αφήνοντας λίγο από τη ρίζα ώστε να κρατιέται ενωμένο
- 3 στικ σέλερι, κομμένα στα 2 και κατά μήκος + μία χούφτα έξτρα φύλλα σέλερι
- 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- θυμάρι
Για το πέστο μαϊντανού
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 40 γρ. κάσιους, ανάλατα
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα αν χρειάζεται
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com