Συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με ψητά λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας

Συστατικά

  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες, κόντρα χωρίς κόκαλο
  • 250 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα στα 4 κατά μήκος
  • 3 κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4, αφήνοντας λίγο από τη ρίζα ώστε να κρατιέται ενωμένο
  • 3 στικ σέλερι, κομμένα στα 2 και κατά μήκος + μία χούφτα έξτρα φύλλα σέλερι
  • 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • θυμάρι

Για το πέστο μαϊντανού

  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 40 γρ. κάσιους, ανάλατα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα αν χρειάζεται
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved