Συνταγή για μελιτζανόπιτα με φέτα και βαλσάμικο από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Αλμυρές Πίτες & Τάρτες
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα των φύλλων
Για τη γέμιση
- 3 μελιτζάνες, μεγάλες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- 500 ml γάλα, 3,5%
- 150 γρ. τραχανά γλυκό
- 1 κ.σ. αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι
- 200 γρ. φέτα
- 2 αβγά
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 5-6 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- σουσάμι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com