Συστατικά
Για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 αβγό
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 2 κιλά κεράσια, (1.500 γρ. καθαρισμένα)
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα
- παγωτό βανίλια
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com