Συνταγή για ρολό μαρέγκας με φρούτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Γλυκά

Συστατικά


Για τη μαρέγκα

  • 10 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα
  • 5 ασπράδια, από μέτρια αβγά
  • 270 γρ. ζάχαρη άχνη, + 1 κ.γ. για το πασπάλισμα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 2 ροδάκινα, ώριμα
  • 2 βερίκοκα, ώριμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1/3 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά

Για τη σύνθεση

  • 2 βερίκοκα, κομμενα σε φέτες
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved