Συνταγή για γλυκόξινη σουπιά stir fry από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια
Συστατικά
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 500 γρ. σούπιες, καθαρισμένες
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σουσάμι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com