Συστατικά
Για τον ζωμό
- 1.200 γρ. αχιβάδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πράσο, μονο το λευκό μέρος
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. νερό
Για τη σούπα
- 8 φέτες μπέικον
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 στικ σέλερι
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 πατάτες
- 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 500 γρ. ζωμό αχιβάδων
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com