Συστατικά
- 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- 30 γρ. καλαμποκάλευρο
- 40 γρ. σιμιγδάλι
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα αγιολί
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
Για το σερβίρισμα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- μυρωδικά, φρέσκα
- πάπρικα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com