Συστατικά
Για το χούμους
- 100 γρ. ρεβίθια
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 650 γρ. νερό
- 50-70 γρ. ελαιόλαδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1/2 σκ. σκόρδο, προαιρετικά
- 40 γρ. ταχίνι
- 1/2 κ.γ. κοφτό κύμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα φαλάφελ
- 50 γρ. κινόα
- 120 γρ. νερό
- 150 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 10 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 1 αγγούρι
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 2 αραβικές πίτες
- 150 γρ. χούμους
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com