Συνταγή για μοσχαρίσια σουβλάκια satay από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας
Συστατικά
- 500 γρ. μοσχάρι, κόντρα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 10 γρ. τζίντζερ
- 2 κ.γ. σκόρδο
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. fish sauce
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. fish sauce
- 100 γρ. γάλα καρύδας
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
- 50 γρ. σπιτικό φιστικοβούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πιπεριά τσίλι
- φύλλα κόλιανδρου
- φιστίκια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com