Συστατικά
Μείγμα Α
- 70 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 60 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 12 γρ. μαγιά ξηρή
Μείγμα Β
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 γρ. μαστίχα
- 100 γρ. γάλα, 3,5%
- 50 γρ. βούτυρο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1/2 πορτοκάλι
- 7 γρ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αβγά, μέτρια
- 1 πρέζα αλάτι
Μείγμα Γ
- 420 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.γ. σπορέλαιο, για το άλειμμα του μπολ
Για τη σύνθεση
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com