Συνταγή για Αρμενοβίλ από τον Άκη Πετρετζίκη
Ευ Ζην / Παγωτά
Συστατικά
Για τους μπεζέδες
- 60 γρ. ασπράδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Για την κρέμα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 300 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com