Συνταγή για ραβιόλια με σπαράγγια από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά
Συστατικά
Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το πασπάλισμα
- 3 αβγά, μέτρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. σπαράγγια, πλυμένα και καθαρισμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 60 γρ. νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 2 πρέζες πιπέρι καγιέν
- 50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
- 150 γρ. ρικότα
- 1 αβγό
- δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Για τα ραβιόλια
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό, για το κλείσιμο του φύλλου
- αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com