Συνταγή για ραβιόλια με σπαράγγια από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά






  • Συστατικά



    Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών

    • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το πασπάλισμα
    • 3 αβγά, μέτρια
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. αλάτι

    Για τη γέμιση

    • 60 γρ. ελαιόλαδο
    • 400 γρ. σπαράγγια, πλυμένα και καθαρισμένα
    • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • 60 γρ. νερό
    • 1/2 κ.γ. αλάτι
    • 1/2 κ.γ. πιπέρι, + έξτρα, για το σερβίρισμα
    • 2 πρέζες πιπέρι καγιέν
    • 50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
    • 150 γρ. ρικότα
    • 1 αβγό
    • δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

    Για τα ραβιόλια

    • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
    • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό, για το κλείσιμο του φύλλου
    • αλάτι
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο






Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved