Συνταγή για brioche από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Ψωμιά & Ζύμες










  • Συστατικά


    • 170 γρ. γάλα, χλιαρό
    • 8 γρ. μαγιά ξηρή
    • 80 γρ. μέλι
    • 4 αβγά, μέτρια
    • 420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα του πάγκου
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. για τις φόρμες
    • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
    • 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ
    • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό

    Για το σερβίρισμα

    • 100 βούτυρο











Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved