Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα κάρι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κοτόπουλο & Γαλοπούλα
Συστατικά
Για την πάστα κάρι
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 10 γρ. τζίντζερ
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.σ. garam masala
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι, μικρό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- chutney ντομάτας
- papadums
- κόλιανδρο
- πιπεριά τσίλι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com