Συνταγή για Σαρλότ από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Τούρτες
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σπόρους
- 50 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 250 γρ. σαβαγιάρ
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 100 γρ. φρέσκα μούρα
Για το σερβίρισμα
- δυόσμο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com