Συνταγή για γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κοτόπουλο & Γαλοπούλα
Συστατικά
Για τα γιουβαρλάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. κύμινο
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1 κύβο κότας
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 φύλλο δάφνης
Για το αβγολέμονο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 κρόκους
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
- άνηθο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com