Συνταγή για κέικ με γέμιση cheesecake από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Γλυκά
Συστατικά
Για τα κέικ
- 200 γρ. νερό, βραστό
- 170 γρ. κουβερτούρα
- 80 γρ. κακάο
- 1 κ.σ. καφέ, σε σκόνη
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 γρ. ζάχαρη καστανή
- 7 αβγά, μεσαία
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- βούτυρο, για τη φόρμα
- κακάο, για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com