Συνταγή για αλμυρές τηγανίτες με σάλτσα ντομάτας και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Σνακ & Σάντουιτς
Συστατικά
Για τις τηγανίτες
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αβγά
- 130 γρ. γάλα, πλήρες
- 1 κρεμμύδι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβας
- 100 γρ. γκοργκοντζόλα, σπασμένη σε κομματάκια
- ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
Για τη σάτσα ντομάτας
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το μείγμα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
- 1 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φυλλα, ψιλοκομμένο
Για το μπέικον
- 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 3 κλ. θυμάρι
- 8 φέτες μπέικον
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com