Συνταγή για καραμελωμένο μπούτι γαλοπούλας με ψητές γλυκοπατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το μπούτι γαλοπούλας
2 κιλά γαλοπούλα, μπούτι (2 τμχ.)
6 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
70 γρ. μέλι
150 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. σάλτσα worcestershire
2 κρεμμύδια
3 φύλλα δάφνης
Για τις γλυκοπατάτες
1,5 κιλό γλυκοπατάτες
250 γρ. βούτυρο
10 φύλλα φασκόμηλου
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
110 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
αλάτι
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
40 γρ. πάνκο
100 γρ. μπέικον, σε φέτες
Για το σερβίρισμα
φύλλα φασκόμηλου
μπούκοβο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com