Συνταγή για χοιρινό κάρι με ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. ψαρονέφρι
αλάτι
πιπέρι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. γεμάτη κάρι
1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
1 κ.γ. κύμινο
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
400 γρ. κρέμα καρύδας
600 γρ. νερό
1 κύβο κότας
50 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
Για το σερβίρισμα
κόλιανδρο
λάιμ
γιαούρτι στραγγιστό
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com