Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό και πουρές αγκινάρας από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό και πουρές αγκινάρας από τον Άκη Πετρετζίκη












Συστατικά























































Για το χοιρινό



1 κρεμμύδι



1 σκ. σκόρδο



ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι



χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι



ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ



χυμό γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ



ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ



χυμό λάιμ, από 1 λάιμ



3-4 κ.σ. ελαιόλαδο



50 γρ. μουστάρδα, απαλή



3 κ.σ. μέλι



2 κ.σ. ρίγανη



1 κ.γ. μπούκοβο



αλάτι



πιπέρι



2 1/2 κιλά μπριζόλες χοιρινές, λαιμό



1 πορτοκάλι



2-3 κλ. δεντρολίβανο





Για τον πουρέ αγκινάρας



750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες



80-1000 γρ. βούτυρο



1 κ.γ. λάδι τρούφας



αλάτι



πιπέρι



1 κ.σ. χυμό λεμονιού





Για το σερβίρισμα



πιπέρι



ελαιόλαδο



ρίγανη





























































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved