Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό και πουρές αγκινάρας από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το χοιρινό
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
χυμό γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα, απαλή
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
2 1/2 κιλά μπριζόλες χοιρινές, λαιμό
1 πορτοκάλι
2-3 κλ. δεντρολίβανο
Για τον πουρέ αγκινάρας
750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
80-1000 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. λάδι τρούφας
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
ρίγανη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com