Συνταγή για ψητό γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τη γέμιση
30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι
1 πρέζα μπούκοβο
50 γρ. ψωμί για τοστ, τριμμένο
6-7 φύλλα φασκόμηλου
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. κάστανα, βρασμένα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γαλοπούλα
1200 γρ. γαλοπούλα, φιλέτο στήθος
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο
Για τη γαρνιτούρα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
250 γρ. καρότα baby, βρασμένα
250 γρ. καλαμπόκια, baby βρασμένα
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. βούτυρο
8-10 φύλλα φασκόμηλου
Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι
θυμάρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com