Συνταγή για σπιτικά λιγκουίνι cacio e pepe από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τη ζύμη ζυμαρικών
150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αβγά, μέτρια
Για την cacio e pepe
40 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. πιπέρι , μαύρο, χοντροκομμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι
1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com