Συνταγή για γαλοπούλα στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το γλάσο
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
50 γρ. κονιάκ
αλάτι
πιπέρι
1 στικ κανέλα
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Για τη γαλοπούλα
3 1/2 κιλά γαλοπούλα
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλ. δεντρολίβανο
2 κλ. θυμάρι
1 στικ κανέλα
20 γρ. τζίντζερ
1 σκ. σκόρδο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Για τη σάλτσα
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 στικ σέλερι
20 γρ. τζίντζερ
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 σκ. σκόρδο
2 κλ. δεντρολίβανο
2 κλ. θυμάρι
100 γρ. κρασί κόκκινο
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
λαχανάκια Βρυξελλών, βρασμένα
καρότα baby, βρασμένα
δαμάσκηνα, αποξηραμένα
βερίκοκα, αποξηραμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com