Ο πλανήτης εν αναμονή της έλευσης του 2022 στρώνει τραπέζι - Τα πρωτοχρονιάτικα γαστρονομικά έθιμα
Αντίστροφη μέτρηση, πυροτεχνήματα, ευχές για υγεία και καλή τύχη συνθέτουν το σκηνικό της υποδοχής του νέου έτους, που λίγο- πολύ είναι το ίδιο στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη.
Εκεί, όμως, που τελειώνουν οι ομοιότητες είναι όταν ο κάθε λαός κάθεται στο εορταστικό τραπέζι. Νουντλς από φαγόπυρο, μαυρομάτικα μπιζέλια, ρέγγες τουρσί, πράσινες φακές, χοιρινό σε διάφορες εκδοχές αλλά και λογής λογής γλυκοί πειρασμοί συνθέτουν τον πολύχρωμο γαστρονομικό καμβά της Πρωτοχρονιάς ανά τον κόσμο.
Οι Ιάπωνες, στην αλλαγή του χρόνου τρώνε νουντλς από φαγόπυρο (soba noodles), ή toshikoshi soba όπως λέγονται, προκειμένου ν' αποχαιρετίσουν τη χρονιά που φεύγει και να καλωσορίσουν τη νέα. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα νουντλς είναι μακρύτερα απ' ό,τι τα συνηθισμένα, συμβολίζοντας τη μακροζωία και την ευημερία, και το έθιμο, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, θέλει όσους τα τρώνε να τα ρουφούν κι όχι να τα μασούν.
Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr