Συνταγή για σπιτικά ραβιόλι μπολονέζ από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για σπιτικά ραβιόλι μπολονέζ από τον Άκη Πετρετζίκη












Συστατικά



























Για τη ζύμη ζυμαρικών



150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης



50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό



1/2 κ.γ. αλάτι



2 αβγά, μέτρια





Για τον κιμά



2 κ.σ. ελαιόλαδο



350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο



1 κρεμμύδι



1 σκ. σκόρδο



1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 κ.σ. θυμάρι, ξερό



1 κ.σ. πελτέ ντομάτας



50 ml κρασί κόκκινο



100 ml νερό



1 κύβο κότας



1 στικ κανέλα



1 φύλλο δάφνης



2 κόκκους μπαχάρι



200 γρ. ντομάτα κονκασέ



100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%





Για τα ραβιόλι



1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό





Για το σερβίρισμα



30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes



πιπέρι



ελαιόλαδο



φύλλα βασιλικού

































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved