Συνταγή για σπιτικά ραβιόλι μπολονέζ από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τη ζύμη ζυμαρικών
150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αβγά, μέτρια
Για τον κιμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 ml κρασί κόκκινο
100 ml νερό
1 κύβο κότας
1 στικ κανέλα
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τα ραβιόλι
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
πιπέρι
ελαιόλαδο
φύλλα βασιλικού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com