Συνταγή για λιγκουίνι ολικής με πέστο αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
500 γρ. λιγκουίνι, ολικής άλεσης
300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το πέστο αβοκάντο
2 αβοκάντο
50 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. κουκουνάρι
20 γρ. βασιλικό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
ντοματίνια
ελαιόλαδο
πιπέρι
φύλλα βασιλικού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com