Συνταγή για σπιτικά καπελέτι γεμιστά με μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για σπιτικά καπελέτι γεμιστά με μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη












Συστατικά



































































Για τη ζύμη ζυμαρικών



150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης



50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό



1/2 κ.γ. αλάτι



2 αβγά







Για τα καπελέτι



250 γρ. μανιτάρια champignon



1 πράσο



1 σκ. σκόρδο



2 κ.σ. ελαιόλαδο



1 κ.σ. θυμάρι



αλάτι



πιπέρι



1/2 κ.γ. λάδι τρούφας



50 γρ. τυρί κρέμα



1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό



1 λίτρο νερό







Για τη σάλτσα



200 γρ. άγρια μανιτάρια



1 σκ. σκόρδο



2 κ.σ. ελαιόλαδο



1 κ.σ. θυμάρι



50 γρ. κρασί λευκό



40 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους



50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη



πιπέρι



1/2 κ.γ. λάδι τρούφας





Για το σερβίρισμα



ρόκα



30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes



πιπέρι









































































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved