Συνταγή για σπιτικά καπελέτι γεμιστά με μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη













Συστατικά



































































Για τη ζύμη ζυμαρικών



150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης



50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό



1/2 κ.γ. αλάτι



2 αβγά







Για τα καπελέτι



250 γρ. μανιτάρια champignon



1 πράσο



1 σκ. σκόρδο



2 κ.σ. ελαιόλαδο



1 κ.σ. θυμάρι



αλάτι



πιπέρι



1/2 κ.γ. λάδι τρούφας



50 γρ. τυρί κρέμα



1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό



1 λίτρο νερό







Για τη σάλτσα



200 γρ. άγρια μανιτάρια



1 σκ. σκόρδο



2 κ.σ. ελαιόλαδο



1 κ.σ. θυμάρι



50 γρ. κρασί λευκό



40 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους



50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη



πιπέρι



1/2 κ.γ. λάδι τρούφας





Για το σερβίρισμα



ρόκα



30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes



πιπέρι









































































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved