Συστατικά
220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά, μέτρια
ξύσμα πορτοκαλιού, από 4 πορτοκάλια
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα και την κουβερτούρα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. αλάτι
70 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. ξινόγαλο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για το σιρόπι
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Για τη γκανάς
220 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.γ. καφέ, στιγμιαίο σε κόκκους
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com