Συνταγή για κλασική κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη













Συστατικά



























































































Για τη ζύμη



330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης



230 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια



1 πρέζα αλάτι



2 κρόκους, από μέτρια αβγά, ο ένας αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό



40 γρ. νερό







Για τη γέμιση



300 γρ. μπέικον



1 κ.σ. σχοινόπρασο



200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη



1 κ.σ. φύλλα θυμαριού



500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%



4 αβγά, μέτρια



2 κρόκους, από μέτρια αβγά



πιπέρι



































































































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved