Συνταγή για σπιτικά τορτελίνι γεμιστά με σπανάκι και φασκόμηλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για σπιτικά τορτελίνι γεμιστά με σπανάκι και φασκόμηλο από τον Άκη Πετρετζίκη












Συστατικά







































































































Για τη ζύμη ζυμαρικών



150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης



50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό



1/2 κ.γ. αλάτι



2 αβγά







Για τα τορτελίνι



2 κ.σ. ελαιόλαδο



4 φρέσκα κρεμμυδάκια



250 γρ. σπανάκι



150 γρ. τυρί κρέμα



50 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε



πιπέρι



1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό



1 λίτρο νερό



αλάτι







Για τη σάλτσα



150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%



1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλου



40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη



πιπέρι







Για το σερβίρισμα



30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes



πιπέρι



φύλλα φασκόμηλου















































































































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved