Συνταγή για σπιτικά τορτελίνι γεμιστά με σπανάκι και φασκόμηλο από τον Άκη Πετρετζίκη













Συστατικά







































































































Για τη ζύμη ζυμαρικών



150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης



50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό



1/2 κ.γ. αλάτι



2 αβγά







Για τα τορτελίνι



2 κ.σ. ελαιόλαδο



4 φρέσκα κρεμμυδάκια



250 γρ. σπανάκι



150 γρ. τυρί κρέμα



50 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε



πιπέρι



1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό



1 λίτρο νερό



αλάτι







Για τη σάλτσα



150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%



1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλου



40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη



πιπέρι







Για το σερβίρισμα



30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes



πιπέρι



φύλλα φασκόμηλου















































































































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved